2010. március 27., szombat

A C-vitamin...

A C-vitamin története.
A citromlevet már 1742-ben, úgy ismerték, mint a hosszú utakon lévő tengerészeket gyakran megtámadó skorbut (a szervezet legyengítő betegség) ellenszerét. A citromlében található hatóanyagot, a C-vitamin azonban egészen 1928-ig nem azonosították.


Ekkor fedezte fel Szent-Györgyi Albert az aszkorbinsavat, és különítette el a mellékveséből, valamint azonosította a C-vitaminnal. Ezért a munkájáért kapta 1937-ben a Fiziológiai Nobel-díjat.



A C-vitamin skorbut ellen védő szerepéről kapta tudományos nevét: aszkorbinsav.

Napjainkban a C-vitamin jelentőségét, már kevésbé a skorbutot gyógyító tulajdonságának, mint inkább sejtvédő hatásának köszönheti.

Vízben oldódó antioxidánsként a C-vitamin véd a szabad gyökök károsító hatásával szemben, különösen olyan nagy víztartalmú helyeken, mint amilyen a sejtek belseje.

A C-vitamin valószínűleg a legismertebb és legtöbbet használt vitamin. Mindenkinek ajánlott, és a modern kutatások további meglepő kutatásokról számolnak be.

A C-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, mely számos betegség kialakulását előzi meg, de ha már késő, akkor segít ezek leküzdésében.

Mi az amit a szedésével elérhetsz?
- Megköti a szabad gyököket.
- Csökkenti a szívinfarktus kockázatát.
- Megelőzi a rákot, elsősorban a gyomorban, tápcsatornában, gégében, szájüregben, hasnyálmirigyben.
- Megelőzi a szürke hályog kialakulását.
- Növeli a jó koleszterin szintet, a HDL szintjét.
- Megakadályozza az LDL oxidációját, így az erekben történő lerakódást.
- Erősíti az immunrendszert.
- Csökkenti a magas vérnyomást.
- Segíti a sebgyógyulást.
- Óvja a bőr fiatalságát, késlelteti a ráncképződést, az idős kori májfoltok kialakulását.
- Gyulladás csökkentő
- Erősíti a kötőszöveteket.


A legjobb C-vitamin források:

Fekete berkenye, acerola cseresznye , Fekete ribizke, Alma, Homoktövis, Papaya, Paprika, Brokkoli, Kelbimbó, Eper, Narancs, Kiwi, Karfiol, Leveles kel,


Ajánlom neked a C-vitamin pótlására a C-vitamin-csipkebogyóval, 1000mg/tablettát, ami 60db/doboz kiszerelésben kapható.

De ha szívesebben fogyasztanád a C vitamint üdítőital formájában. akkor számodra az MSM-C italpor a tökéletes választás!

MSM-C italpor
A C-vitamin antioxidáns hatású vitamin, nélkülözhetetlen a kollagén-fehérje szintézishez, elősegíti a vas bélrendszerből történő felszívódását, a szervezet védekező rendszerének normális működését. Gátolja a szervezetre káros oxidációs folyamatokat, ezáltal lassítja a sejtek öregedését. Az MSM szerves kötésű ként tartalmaz. Kéntartalmánál fogva hozzájárul a kötőszövetek, így izületeink egészséges működéséhez. A termék fogyasztása javasolt vitaminhiányos, egyoldalú táplálkozás, dohányzás, kimerültség, fokozott C-vitamin szükséglet (terhesség, szoptatás, fogamzásgátló tabletta szedés) esetén, valamint betegség után, az immunrendszer erősítésére.

Jótékony hatást gyakorolhat a keringésre, idegrendszerre, nemi életre, öregedési folyamatokra, valamint javíthatja az erőnlétet. A C-vitamin az egyik legalapvetőbb vitamin, szinte minden élettani folyamatban fontos szerepet játszhat.
Hatóanyagok: C-vitamin, MSM

Alkalmazási javaslat: Felnőttek számára ajánlott fogyasztási mennyiség napi 2 g, mely kb. egy csapott kávéskanál (1,6 ml) italpornak felel meg.

A készítmények OÉTI által bevizsgált, szakvéleménnyel ellátott termékek!

Szép napot, jó felfrissülést kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése